Voor wie

VOOR OUDERS

Herkenbaar?

Waarschijnlijk herken je je wel in sommige zinnen. Misschien wordt het dan Tijd voor Les.
Betaalbare studiebegeleiding in de buurt van jouw kind. Beter voor de sfeer in huis, voor de kennis van jouw kind en voor wat meer structuur in die vaak volle wekelijkse planning.

 • Hierin moet ik mij eerst verdiepen. Ik heb dat op school heel anders geleerd.
 • Dat was mijn moeilijkste vak op school. Daarover kan ik mijn kind niets uitleggen.
 • Hij/Zij zegt wel huiswerk te maken als ik niet in de buurt ben, maar … is dat echt zo?
 • Helpen met het huiswerk? Daar wordt de sfeer in huis niet beter op.
 • Ik was vroeger veel gemotiveerder. Toch?
 • Ik heb het al zo druk. Waar haal ik de tijd vandaan voor huiswerkbegeleiding.
 • Die puberteit! En nu moet ik ook nog de strenge leerkracht spelen.
 • Mijn kind heeft faalangst. Hoe kan ik helpen?
 • Huiswerkbegeleiding? Dat is onbetaalbaar.
 • Is je huiswerk al af? Ik hoor het mezelf bijna elke dag zeggen.
 • De examens staan voor de deur. En de stress begint nu al.
 • Het 7eof 8euur huiswerkbegeleiding op school. Maar mijn kind is al om 13.00 uur vrij.
 • Er moet wel voldoende tijd overblijven voor sport en vrienden. Je bent maar één keer jong.

Van begeleiden naar zelfstandig leren

Een goede leerbasis is belangrijk. Leren wordt leuker als een kind controle houdt op het huiswerk, de lesstof, de spanning vóór een proefwerk of examen. Iets wat chaos lijkt en verwarring en onrust geeft weer op orde krijgt. Antwoorden krijgt waar vragen zijn. Zelfvertrouwen krijgen. Handige tips om efficiënter te leren.

Leren doen we samen met jouw kind. Tijd voor Les geeft voor korte of langere tijd een steuntje in de rug. Het doel is om jouw kind met voldoende kennis en (zelf)vertrouwen op weg te helpen om zelfstandig en in de eigen thuissituatie verder te studeren.

Waarom Tijd voor Les?

Tijd voor Les ondersteunt en begeleidt leerlingen vanaf groep 7 van de basisschool tot en met het mbo. Doel is daarbij het vergroten van kennis, zelfvertrouwen, motivatie en daardoor plezier in het leren zelf.

Individuele aandacht

Een dagdeel heeft maximaal 10 leerlingen. Hierdoor is er voldoende individuele aandacht voor iedereen.

Meerdere locaties

Tijd voor Les is op meerdere locaties mogelijk. Kijk welke locatie jij het handigst vindt.

Leuker leren

Tijd voor Les zorgt ervoor dat het leren eenvoudiger en leuker wordt. En dat betekent minder frustratie en meer plezier.

Betaalbare studiebegeleiding in de buurt

Tijd voor Les heeft meerdere locaties waar jouw kind welkom is en aan de slag kan gaan. Lekker dicht bij huis of school. Geen uren op school moeten wachten of in Emmen rondhangen. Niet meer op ongemakkelijke tijdstippen alleen naar huis fietsen. Gewoon op tijd naar een sporttraining gaan. In de woonwijken Emmermeer, Angelslo, Bargeres, Rietlanden en het buitendorp Noord-Sleen is op een vaste dag locatieruimte beschikbaar. Er is voor jouw kind een hele middag van 13.30 tot 17.00  uur gelegenheid om binnen te lopen. In een plezierige, rustige ruimte is er alle tijd om aan de slag te gaan met het huiswerk, begeleiding te krijgen bij de planning, hulp bij het voorbereiden van een proefwerk of werkstuk, er zijn antwoorden op vragen, extra uitleg als de lesstof even te moeilijk wordt. En in een groepje van maximaal 10 leerlingen blijft er voor jouw kind voldoende individuele aandacht. Wij nemen de Tijd voor Les.

Als het leren leuker wordt, ontstaat vaak ook meer plezier in en aandacht voor school.

Je wordt maandelijks per mail op de hoogte gehouden van de nieuwste ontwikkelingen. En mocht je vragen hebben of informatie willen delen? Dat kan. Mail, bel, kom langs. Tijd voor Les neemt ook de tijd voor jou. We hebben immers een gezamenlijk doel: jouw kind optimaal op weg helpen tijdens de studieperiode.

Heb je belangstelling?

Neem dan gerust contact met ons op. Voor meer informatie als je vragen hebt. Of om jouw kind(eren) aan te melden en een afspraak te maken voor een intakegesprek bij jou thuis.

Ik wil graag meer informatie over:


Onderwijsrichting:


[recaptcha]
De gegevens zullen alleen worden gebruikt om contact met je te kunnen opnemen en voor eigen aanverwante administratieve doeleinden en worden niet aan derden verkocht of ter beschikking gesteld.

VOOR LEERLINGEN

Herkenbaar?

Waarschijnlijk herken je je wel in sommige zinnen. Misschien wordt het dan Tijd voor Les.

 • Sommige vakken zijn zó saai. Daar houd ik mijn aandacht niet bij.
 • Wat is nou écht belangrijk voor die toets?
 • Een samenvatting maken: hoe doe ik dat eigenlijk?
 • Ik heb een hekel aan de leraar. Daarom vind ik het vak ook niet leuk.
 • Huiswerk?! Ik heb wel leukere dingen te doen.
 • Waarom moet ik dat leren? Daar heb ik later toch helemaal niets aan.
 • Ik wil wel leren, maar ik kan me niet concentreren.
 • Zou het in de brugklas wel goed gaan? Ik blijf liever op de basisschool.
 • Heb je je huiswerk al af? Steeds weer die vraag. Wat kunnen ouders toch lastig zijn.
 • Het lijkt wel of ik steeds meer huiswerk krijg. Waar begin ik mee?
 • Ik stress nu al. En mijn examen is pas over twee weken.
 • Ik word alleen maar onzekerder.
 • Ik wil niet blijven zitten, omdat ik die ene onvoldoende heb.
 • De leraar heeft het 2x uitgelegd, maar ik begrijp het nog steeds niet.
 • Ben ik al om 1 uur vrij en moet ik tot 4 uur wachten voor extra uitleg op school.

Leren wordt leuker!

Wij helpen je op weg om jouw studieperiode leuker en eenvoudiger te maken. Een proefwerk of examen goed voor te bereiden. Je tips te geven voor een goede planning of het maken van een samenvatting. Of voor een mooi werkstuk of leuke presentatie. Extra uitleg te geven bij een bepaald vak of een ingewikkeld lesonderdeel. Jou meer zelfvertrouwen te geven. En minder stress.
En vergeet niet: jij bent jij. Jouw manier en tempo van leren zijn niet die van anderen. Samen met jou zoeken we uit welke leermethode voor jou werkt, hoe jij het overzicht houdt en het beste uit jezelf kunt halen.

Wij zitten bij jou in de buurt. In jouw woonomgeving of vlak bij jouw school. Langs komen is dus gemakkelijk. Je kunt van 13.30 tot 17.00 binnen komen wanneer het jou past. Alle tijd om je huiswerk voor te bereiden, plannen, maken en vragen te stellen. Je gaat aan de slag in een ruimte waar maximaal 10 andere leerlingen kunnen zijn. Nooit meer. Samen huiswerken maken stimuleert en is leuker dan alleen aan de slag gaan. De sfeer houden we gezellig en gemoedelijk, maar ook rustig genoeg om je goed te kunnen concentreren.

Je krijgt een betere leerbasis, waarmee je de rest van je studieperiode vooruit kunt. Het uiteindelijke doel is dat je meer (zelf)vertrouwen en kennis krijgt en thuis zelfstandig aan de slag kunt.

Ben je geïnteresseerd?

Lijkt het je wat om bij Tijd voor Les aan de slag te gaan? Zeg het tegen je ouders en vraag hen om even contact met ons op te nemen. Als er vragen zijn, beantwoorden wij die graag. Maar ook kunnen zij jou aanmelden en maken we dan een afspraak voor een intakegesprek bij jou thuis.

Ik wil graag meer informatie over:


Onderwijsrichting:


[recaptcha]
De gegevens zullen alleen worden gebruikt om contact met je te kunnen opnemen en voor eigen aanverwante administratieve doeleinden en worden niet aan derden verkocht of ter beschikking gesteld.