Wat

Ben je een (ouder van een) leerling van groep 7/8 of vmbo, mavo, Havo, VWO of MBO? In de gemeenten Emmen en Coevorden kun je bij Tijd voor Les terecht als je bij jou in de buurt op zoek bent naar betaalbare: 

  • Huiswerkbegeleiding en -planning in Emmen: woonwijken Bargeres, Angelslo, Rietlanden en Emmermeer (vanaf schooljaar 2019-2020)
  • Bijlessen Nederlands en Engels thuis of in Noord-Sleen
  • Examentrainingen Nederlands en Engels in Emmen of Noord-Sleen
  • CITO-ondersteuning in Emmen of Noord-Sleen

Wil je meer weten? Zie dan hieronder bij “Meer informatie”.
Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

Huiswerkbegeleiding en huiswerkplanning in Emmen

Van begeleid naar zelfstandig leren.

VANAF SCHOOLJAAR 2019-2020!

Huiswerkbegeleiding en –planning in Emmen is vanaf het schooljaar 2019-2020 mogelijk op locaties in de woonwijken Bargeres, Rietlanden, Angelslo en Emmermeer. Kies een locatie die jij het handigst vindt: in jouw buurt, dicht bij school of onderweg van school naar huis. Je kunt je NU al aanmelden, want vol = vol. Er is per locatie maar plaats voor maximaal 10 leerlingen! 

Huiswerkbegeleiding en -planning in Emmen (Bargeres, Rietlanden, Angelslo of Emmermeer)? Op de locatie van jouw keuze kom je een vaste middag langs. Natuurlijk heb je het lesmateriaal bij je. We bespreken eerst de actuele zaken. Moet je een proefwerk of werkstuk voorbereiden, heb je moeite met een lesonderdeel of kun je aan het werk met de normale huiswerkopgaven? Samen met jou maken we een planning: wat moet af, wat mag later?

Daarna ga je bij ons aan de slag met het huiswerk. Het lukt niet altijd om alles in één middag af te krijgen. Dat is niet erg, want je kunt met een goede planning en onze uitleg thuis zelfstandig verder. 

Op elke locatie is een groep per dagdeel nooit groter dan 10 leerlingen. Zo heb jij niet te veel drukte aan je hoofd, maar zit je ook niet helemaal alleen.

En wij hebben alle tijd voor jou. Want leren doen we samen bij Tijd voor Les!

Wil je meer informatie over huiswerkbegeleiding en de werkwijze van Tijd voor Les? Of over de betaalbare tarieven voor huiswerkbegeleiding? Klik dan op de onderwerpen. 

BIJLES NEDERLANDS EN ENGELS VOOR VO EN MBO

Blijf BIJ de LES!

Bijles Engels en bijles Nederlands in Emmen of Coevorden en omgeving: lekker in de buurt en nog betaalbaar ook! Vaak is één bijles voldoende om een lesonderdeel bij te spijkeren. Zo bereid je een proefwerk optimaal voor en loop je minder risico een leerachterstand te krijgen. Er is altijd eerst persoonlijk contact met jou. Dan bespreken we met jou welk probleem er speelt en ook welke uitleg en opdrachten je op school krijgt aangeboden. Zo is elke bijles steeds weer een perfecte afstemming en maatwerk voor iedere leerling en sluit het goed aan bij de lesstof op school. Het is mogelijk om samen met een klasgenoot, vriend(in) of kennis van hetzelfde lesniveau een bijles te volgen. Je hebt dan allebei een korting op het lestarief.

Wacht niet te lang met het inschakelen van Tijd voor Les. Het is verstandiger op tijd bij te sturen dan een achterstand of onvoldoende in te halen! Je kunt kiezen voor een individuele bijles Engels of Nederlands van 1 of 1,5 uur op de locatie in Noord-Sleen of (tegen een extra vergoeding) een bijles Nederlands of Engels thuis. 

Examentraining Nederlands en Engels

Minder stress? Neem Tijd voor Les!

Zenuwachtig zijn voor een examen is heel normaal. Maar als je goed voorbereid aan een examen begint, groeit je zelfvertrouwen en ben je meestal minder nerveus.

Een examentraining Nederlands of Engels in Coevorden, Emmen of omgeving is individueel en vindt plaats op de locatie in Noord-Sleen in de maanden maart tot en met mei. De training bestaat uit één volledige dag van 8 uur (incl. lunch) + een week later een extra terugkom-sessie van 1,5 uur.  De trainingsdag start om 8.30 en eindigt om 17.30-17.00 uur en is inclusief een korte pauze in de ochtend en middag en een lunchpauze van een half uur.

Na afloop krijg je 2 volledige examenopgaven mee, waarmee je thuis aan de slag kunt gaan. Je hebt daarvoor een week de gelegenheid. Jouw antwoorden mail je naar Tijd voor Les. Tijdens de terugkom-sessie van 1,5 uur worden de resultaten besproken en krijg je extra uitleg over onderdelen waarmee je nog moeite hebt. 

Het is mogelijk een examentraining Engels of Nederlands met 2 personen te doen. Daarvoor geldt een korting op het tarief. Voorwaarde is wel dat beiden op hetzelfde niveau examen zullen doen.

CITO-ondersteuning

Vol zelfvertrouwen naar de CITO-toets!

Samen met Tijd voor Les kun je voor de Cito oefenen. Het blijft toch altijd een beetje spannend als de Cito-toetsen voor de deur staan.  Maar als je oefent en taal en rekenen goed begrijpt dan groeit je zelfvertrouwen. Meestal ben je dan minder nerveus. In alle rust maak je Cito-opgaven. Natuurlijk krijg je extra uitleg als je iets wat minder goed begrijpt. Je komt 2 keer een dagdeel van 3 uur langs. Daar zit ook een pauze bij. Als je het leuker vindt om samen met een vriendje of vriendinnetje langs te komen dan mag dat. Met maximaal 2 andere kinderen kun je bij Tijd voor Les Cito oefenen.